Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

USLUGE

GLAUKOM

KATARAKTA

RETINA

LASER

OPTIKA

ZAKAŽITE PREGLED

Napomena:

Vaš termin za pregled biće potvrđen pozivom iz ordinaicije

Fields marked with * are required.
Retina

Retina      

OCT (Optička Koherentna Tomografija) je neinvazivna, bezkontaktna metoda pregleda, koja omogućava vidljivost svih slojeva retine. Pomaže u otkrivanju ranih promena u retini i sloju nervnih vlakana kod pacijenata sa glaukomom i bolestima retine i makule (žute mrlje). Primenjuje se kod staračke degeneracije makule, kod glaukoma, za dijagnostiku i praćenje edema (otoka) makule, visoke miopije, dijabetesne retinopatije, začepljenja krvnih sudova retine. Procedura je bezbolna i traje nekoliko minuta.

Laser intervencija

Argon laser fotokoagulacija obavlja se kod dijabetesne retinopatije i makulopatije, kod  tromboze krvnih sudova na očnom dnu, kod degeneracija retine,  rupture retine, oboljenja makule. Redovnim i kontrolisanim laserskim tretmanima sprečavaju se ozbiljne komplikacije na očima koje mogu dovesti do potpunog gubitka vida.

Ultrazvuk

Ultrazvuk se koristi za pregled oka i struktura iza oka i to kod: tumora oka, krvarenja, povreda oka i orbite, hipertireoze,  u oviru pripreme za operaciju katarakte da bi se izračunala jačina veštačkog intraokularnog sočiva itd.  Sonda koja prenosi zvučne talase visoke frekvencije postavlja se na kapak. Pacijent je u ležećem položaju, procedura je bezbolna i traje oko 15 min.

Injekcija anti VEGF (Lucentis, Eylea)

Primena injekcija anti VEGF (Lucentis, Eylea) indikovana je pre svega kod vlažnog oblika degeneracije makule. Ova injekcija usporavai blokira rast krvnih sudovau makuli, čime se usporava propadanje vida. Injekciija se daje u staklasto telo (intravitrealno) i to  u lokalnoj anesteziji  tako pacijent ne oseća bolove. Efekat injekcije (koja se može ponavljati) prati se snimanjem makule na OCT aparatu. U slučajevima zapaljenja na zadnjem segmentu oka primenjuju  se antiinflamatorne injekcije kortikosteroida. 

Fotografija očnog dna

Fotografija očnog dna fundus kamerom služi za dokumentovanje i praćenje promena na očnom dnu. Neophodno je da pacijent ima proširene zenice, potpuno je bezbolno i traje veoma kratko. Izlaganje jakom svetlu može prouzrokovati kratkotrajnu nelagodnost i zablještenje

Fotografija očnog dna Oftalmika

Flag Counter